Себастиан Фетел продължава да вярва, че може да спечели титлата във Формула 1, въпреки че вече изостава на 50 точки от Люис Хамилтън 5 кръга преди края. 

Вчера от Мерцедес наредиха на Валтери Ботас да пропусне британеца пред себе си и така той увеличи с още 10 точки преднината си, за да намали още повече възможностите пред германеца. Въпреки това Себ не губи надежда. 

„Все още вярвам в нашите шансове. Разликата е по-голяма, но кой знае какво ще се случи. Едно отпадане ще промени всичко. Две ще бъде идеално. Разбира се не пожелавам това на Люис, но човек никога не знае какво може да стане“ заяви Фетел. 

„Трябва да останем максимално концентрирани и да се опитаме да сме на върха на възможностите си, което не се получи този уикенд. Фокусът ни обаче трябва да бъде насочен към победа в последните състезания“ добави той, който не е изненадан от начина, по който Хамилтън бе изведен към победата. 

„Зная, че вие медиите обичате скандалите, но предвид позицията, в която те се намираха не смятам, че бе изненада това, което направиха“ изтъкна Себ, чието темпо не бе лошо, но реално нямаше шанс за нещо повече от трето място в Русия.